Новини | Живімо життя! ВДНГ закликає не відкладати нічого на потім

Живімо життя! ВДНГ закликає не відкладати нічого на потім

Культура й соціум безпосередньо впливають на поведінку та настрій людей. Тому в новому літньому сезоні ВДНГ закликає киян і гостей міста не зволікати з життєвими радощами. «Живімо життя!» — заохочує до відвідин Експоцентру новий слоган сезонного проєкту «Літо на ВДНГ». Насолоджуйтеся кожним днем у теперішньому моменті — заради психічно здорової нації та щасливого майбутнього України. 

«Синдром відкладеного життя — одна з головних проблем, що їх озвучують психотерапевти, працюючи з травмами, які отримали українці за час війни. Головна ознака синдрому — «життя на паузі», коли будь-які події сьогодення здаються лише репетицією справжнього життя, що має початися після перемоги. Тому основною метою команди Експоцентру цього літа буде зробити так, щоб кожен наш гість попри все знов міг відчути щастя в теперішньому моменті», — розповідає генеральний директор Національного комплексу «Експоцентр України» Євген Мушкін.  

«Живімо життя!» — не просто яскравий слоган сезону. Це спосіб мислення та стиль, якими протягом цього літа через різноманітні ініціативи ВДНГ планує ділитися з гостями комплексу. Зокрема надихнути й підтримати відвідувачів Експоцентру мають спеціальні заходи в культурно-освітньому просторі «Коло натхнення», що розташується просто серед яблуневого саду. Тут проводитимуть лекції на тему ментального здоров’я і зустрічі із психологами, щоб разом відповісти на запитання: «Як віднайти War-life balance?» Тема сезону зустрічатиме гостей уже на центральній алеї — цьогорічні афіші локацій підсвічують цінність деталей, які приносять нам щоденну радість і дають сили жити життя. Ми їх помічаємо, зберігаємо, й ділимося ними з усіма, хто завітає на ВДНГ». 

Серед локацій, які працюватимуть упродовж літа, чимала кількість має рекреаційні властивості: басейн «Пірс 39», Animal Park, мотузковий парк Sky Park, Тропічна ферма «Планета метеликів», Урбан-парк, Сад гамаків, Поляна ВДНГ, Оранжерея, дитячий смартмайданчик «Лемурашник», простір сімейного відпочинку KACHELI тощо. Освітню ж місію виконуватимуть музейний простір «Нескорена нація» та інтерактивний простір «Музей науки», звідки дорослі й малеча обов’язково вийдуть у гарному настрої та з новими знаннями. Такий активний або розслаблений відпочинок у поєднанні з природою має сприяти відновленню відвідувачів. 

Продовжать улітку в Експоцентрі й низку благодійних заходів на користь ЗСУ, які тут регулярно проводять уже майже пів року. Крім своєї головної мети — допомоги українській армії, івенти також допомагають у боротьбі з комплексом провини й тим самим синдромом відкладеного життя. Адже разом можна подолати будь-що. Також заплановано благодійні події для дітей ВПО. Найближча з них — ПОРУЧ-ФЕСТ — відбудеться 1 червня в Урбан-парку, де проведуть творчі й спортивні майстер-класи для малечі.


А постійним джерелом позитивних емоцій, що дарує мистецтво, стане артпростір UYAVA. Він працюватиме протягом теплого сезону в Саду бажань і прийматиме освітні й культурні заходи. Перші з них відбудуться до Дня Києва — 27 та 28 травня. У програмі — виступи гуртів Tonka та Cape Code і сети київських електронних музикантів.

Живіть життя попри війну. Кохайте. Посміхайтеся. Будуйте плани. Займайтеся буденними справами. Приходьте зустрічати «Літо на ВДНГ».


Сайт ВДНГ

Instagram

Facebook

Viber