Новини | Захист від сонця для чутливої шкіри

Захист від сонця для чутливої шкіри

Сонячні дні настали, тож сезон засмаги офіційно розпочався! Хоч ми й любимо ніжитися під сонячними променями, але воно не завжди корисне для шкіри, зокрема чутливої. Пігментація, опіки, зневоднення, сухість і подразнення — лише незначний перелік проблем, з якими можна зіштовхнутися. У групі ризику — власники чутливої шкіри, яка сильно реагує на зовнішні подразники. Але якщо забезпечити їй правильний захист, насолоджуватися сонячним літом можна комфортно і безпечно!


Чому чутлива шкіра потребує особливого захисту від сонця?

УФ-випромінювання впливає на шкіру за накопичувальним принципом. Найбільш серйозними наслідками є прискорення процесу старіння і підвищення ризику розвитку меланоми. Та це далеко не всі небезпеки, які загрожують чутливій і світлій шкірі! До речі, навіть люди, які зазвичай не отримують сонячних опіків, бо мають темний відтінок шкіри, теж у групі ризику, оскільки пошкодження можуть відбуватися на глибокому рівні. Особливо уважними до захисту від УФ-випромінювання потрібно бути людям, котрі мають псоріаз, розацеа, гіперпігментацію, акне, велику кількість невусів, післяопераційні шрами.

На щастя, організувати ефективний захист від сонця цілком можливо. Сучасні виробники косметики пропонують велику кількість ефективних засобів, які якісно дбають про шкіру. Замовити їх можна, наприклад, на https://eva.ua/ua/beauty/.


Які сонцезахисні засоби ефективно дбають про чутливу шкіру?

Найважливіші засоби в арсеналі власників чутливої шкіри — сонцезахисний крем, флюїд чи лосьон для обличчя і тіла. Ця косметика повинна містити ефективні фізичні або хімічні фільтри, запобігати можливим опікам, створювати невидиму, але щільну плівку для захисту від УФ-випромінювання. Звертайте увагу на ступінь сонцезахисних фільтрів, збалансований склад, у якому не має бути шкідливих речовин, алергенів, віддушок і барвників. Перевагою буде формула з такими компонентами:

  • вітамін Е — надає антиоксидантну підтримку, запобігає запаленням;
  • аскорбінова кислота — регулює синтез меланіну, бореться з пігментацією;
  • гіалуронова кислота — забезпечує тривале зволоження і запобігає зневодненню;
  • пантенол та інші загоювальні компоненти — пом’якшують і регенерують шкіру, усувають мікропошкодження.

Якісні засоби не лише чудово захищають, а й не залишають липкості, білих плям на одязі та шкірі. Зважайте, що більшість санскрінів потрібно оновлювати кожні 2 години або з тією періодичністю, яку радить виробник. А наносити їх необхідно за 20 хвилин до виходу надвір.

Улітку декоративна косметика для власників чутливої шкіри також має бути із сонцезахисними фільтрами. Зверніть увагу на кушони, ВВ-креми, тональні основи, бальзами для губ та інші засоби, SPF яких не менший 50.


Як власникам чутливої шкіри засмагати з комфортом?

Відповідна сонцезахисна косметика і правильне її нанесення — це вже половина справи! Проте щоб отримати засмагу і водночас запобігти негативним наслідкам УФ-випромінювання, треба дотримуватися деяких правил.

Засмагайте поступово

Меланін — це не лише красива засмага, а й інструмент для захисту організму від УФ-випромінювання. Він створює навколо клітин шкіри невидимий бар’єр, що розсіює небезпечне UVB-випромінювання. Коли меланіну мало, клітини легко мутують під дією ультрафіолету, тому сонячні опіки є першою ознакою пошкодження ДНК. Ідеальний і безпечний варіант — пристосовувати шкіру до УФ-випромінювання поступово: щоразу додавайте по 10 хвилин часу перебування на активному сонці, аби запобігти опікам.

Не виходьте на сонце у сильну спеку

Це просте, але ефективне правило. Адже чим більше сонячних променів потрапило на шкіру, тим більшу дозу ультрафіолету вона отримала. Тож якщо ви змушені бути на вулиці з 10:00 до 16:00, коли сонце особливо активне, обов’язково користуйтеся потужними санскрінами і максимально прикривайте тіло одягом. А краще — уникайте такого перебування.

Зволожуйте шкіру після сонячних ванн

Хоч багатьом людям подобається насичена засмага, організм сприймає надмірне вироблення меланіну як пошкодження і намагається позбутися верхнього шару шкіри. Тому вона стає сухішою, може лущитися. Щоб запобігти цьому і не втратити засмагу, ретельно зволожуйте шкіру, уникайте скрабування, не масажуйте тіло щітками і жорсткими мочалками.

Сподіваємося, поради були корисними і цікавими. Засмагайте безпечно, насолоджуйтесь теплом літніх днів без опіків і шкоди для шкіри!