Новини | Як звучать Суми: прем’єра першого випуску другого сезону «Як звучить світ… Україна»

Як звучать Суми: прем’єра першого випуску другого сезону «Як звучить світ… Україна»

Вийшов перший випуск другого прифронтового сезону музичного тревел-шоу «Як звучить світ… Україна», в якому глядач більше дізнається про Суми, почує як звучить місто після впливу повномасштабного вторгнення.




Другий сезон «Як звучить світ… Україна» засновники та співатори проєкту Євген та Наталя Синельникові присвятили містам, що межують з лінією фронту. Суми на початку воєнних дій у 2022 році майже були окуповані і наразі перебувають у постійній напрузі через близьке розташування до кордону з країною-агресором. Ведучий проєкту Євген Філатов у спілкуванні з місцевими жителями та творцями дізнався, як музика підтримувала бойовий дух сум'ян, як вона й зараз грає важливу роль у житті міста. 

«Мене приємно вразило, як місто оговталося після страшних подій, як люди в ньому намагаються створювати умови для життя, дбають одне про одного, це викликає щиру гордість. Я отримав задоволення від спілкування з містянами, зарядився від них позитивною енергію, що чітко відображається у композиції, вона получилася, на мою думку, доволі життєствердною», – Євген Філатов про зйомки випуску у Сумах.


У зйомках випуску взяли участь як музиканти, що зберігають культурний фонд України, так і сучасні артисти. Зокрема, у мелодію Сум увійшли спів фольклорного ансамблю «Серпанок» та хор дітей, звучання органу та оркестру Національної поліції. Не забули автори шоу і про спортивні досягнення міста і також зафіксували їх у мелодії Сум. Відео глядач дізнається, як можна цукром намалювати зображення звукових герців.

«Як поєднуються церква, вибухонебезпечні предмети і музика? Неочікувано, правда? А це можливо і ми розповімо про цю важливу соціальну активність. Загалом Суми нас приємно здивували. Місто живе, розвивається, вражає і про це має дізнатися вся Україна і світ. Також глядача має зацікавити, як можна цукром намалювати зображення звукових герців. Про всі ці, здавалось би, непоєднувані речі можна дізнатись з нашого випуску про місто Суми», – прокоментували початок другого сезону  «Як звучить світ… Україна» Євген та Наталія Синельникови.