Новини | Як правильно пити лікер самбуку

Як правильно пити лікер самбуку

Італійський алкогольний напій популярний завдяки солодким ноткам і пряному смаку. Існують різні його сорти. Самбуку вибирають для вишуканого домашнього застілля, вечірки. Завдяки розмаїттю способів вживання лікеру кожен може знайти той, який йому смакуватиме найбільше. Image

Корисні властивості напою

Лікер містить ефірні олії, які допомагають позбутися кашлю, стимулювати апетит. Також він сприяє розслабленню та зняттю стресу. Самбука запобігає поширенню інфекцій, знімає запалення горла. Але варто пам’ятати, що такі ефекти проявляються лише за умови помірного вживання. Напій не рекомендується діабетикам через високий вміст цукру. Також він заборонений людям із нирковою недостатністю та нирковими хворобами.

З чим пити лікер

Чим закушувати напій — це справа смаку, але найбільш вдало лікер самбука в Києві поєднується з:

  1. кавовими зернами;
  2. гірким шоколадом;
  3. солоними закусками без яскравого аромату;
  4. мармеладом;
  5. сиром;
  6. горіхами;
  7. консервованими оливками;
  8. цитрусовими;
  9. білим холодним м’ясом;
  10. стравами з риби.

 

Закуски мають не затьмарювати, а відтіняти смак напою.

 

Способи вживання

Найбільш екзотичним вважається варіант, коли лікер п’ють палаючим. Інші способи, які рекомендують бармени:

  1. для стимулювання апетиту — налити у келих 50 мл і випити відразу;
  2. під час спеки — для охолодження самбуку вживають із льодом;
  3. як десертний лікер — напій вважається смачним доповненням до солодощів, желе, щербета та фруктів;
  4. для гурманів — справжні поціновувачі самбуки запивають її свіжим охолодженим молоком;
  5. з мінеральною водою — чим більше рідини, тим менш концентрований смак алкоголю;
  6. у чистому вигляді — напій треба завчасно охолоджувати у холодильнику.

 

Класичний італійський варіант вживання — з кавовими зернами: в келих їх додають у кількості трьох штук. Вони символізують багатство, щастя й здоров’я. Вибрати італійський зігрівальний напій можна у маркеті важливих штук за прийнятною вартістю. Яскравість і пряність смаку самбуки також розкривається у коктейлях. Одним із найпопулярніших варіантів вважають поєднання з Black Jack. Для цього у келих наливають по 25 мл кожного напою. Підпалюють, чекають, поки згасне полум’я, і насолоджуються унікальним смаком. Ще один цікавий спосіб: підігріти 100 г вершкового масла та вилити його в шейкер. Потім додати до нього 80 мл самбуки та 60 мл кокосового молока. Після цього ретельно перемішати і налити в келих. Бажано охолодити протягом пів години. Коктейль можна прикрасити вишенькою або шматочком ананаса. Лікер самбука — улюблений алкогольний напій багатьох гурманів. Він популярний завдяки тонкому аромату. А вміння робити з ним коктейлі зробить вас популярним учасником вечірки.