Новини | Все, що потрібно знати про мікрохвильові печі

Все, що потрібно знати про мікрохвильові печі

За допомогою мікрохвильової печі можна розігріти їжу в один натиск кнопки за лічені хвилини. НВЧ-моделі також вміють готувати прості страви, як-от м'ясо гриль або шоколадний бісквіт. Великий вибір сучасних моделей мікрохвильових печей пропонує інтернет-магазин Фокстрот в Одесі за вигідними цінами. Про особливості та правила вибору пристрою розповімо далі.

Як працює мікрохвильова піч

Принцип роботи пристрою полягає в коливаннях мікрохвиль, які підвищують температуру в результаті руху та впливають безпосередньо на молекули їжі. Безпечний та швидкий метод обробки дозволяє зберегти максимум корисних властивостей продуктів. Випромінювання не впливає на організм людини або тварин, не видозмінює смак готових страв.

Сучасні мікрохвильові печі оснащені десятками функцій і робочих режимів. Серед найбільш популярних:

  • рожен для просмажування м'яса;
  • конвекція для рівномірного розподілу температури;
  • гриль для золотистої скоринки;
  • підтримання температури для збереження страви теплою довгий час;
  • попереднє або повне розморожування;
  • пароварка для прихильників дієтичного харчування;
  • таймер та відкладений старт;
  • звукові та світлові сигнали та індикатори.

Навіть у недорогій мікрохвильовій печі можуть бути запрограмовані прості рецепти. В деяких моделях передбачена можливість самостійно записувати етапи приготування улюблених страв.

Правила вибору

Якщо плануєте купити мікрохвильову піч, зверніть увагу на такі параметри пристрою:

  1. Тип конструкції. Окремі моделі підходять для встановлення на вже готовій кухні або в орендованій квартирі. Вбудована техніка має акуратний вигляд і зазвичай замовляється на етапі облаштування приміщення.
  2. Тип керування. Бюджетний варіант — механічна панель з кнопками та регуляторами. Дорогі мікрохвильові печі управляються за допомогою цифрового сенсорного дисплея. Зустрічається техніка з Wi-Fi, яка підтримує команди через мобільний додаток.
  3. Робочий об'єм. Чим частіше і в більшій кількості гріється їжа, тим місткішою має бути мікрохвильова піч. Зазвичай для дому купують моделі із внутрішньою камерою на 20-30 літрів.
  4. Потужність. Оптимальні показники — від 600 Вт у компактних печах до 1000 Вт у великогабаритних пристроях. Чим вища потужність, тим швидше нагрівається їжа та дорожче коштує мікрохвильовка.
  5. Матеріал внутрішнього покриття. Кераміка легко чиститься, довго служить, не вбирає крапель жиру, не дряпається і довго зберігає тепло всередині камери. Емаль швидше зношується, зате дешевше коштує. Золота середина — нержавіюча сталь. Її єдиний недолік — складний догляд.

Зважайте на ці рекомендації, щоб придбати відповідний пристрій. Вдалих покупок!