Новини | Володимир Дантес випустив новий альбом КИТИ

Володимир Дантес випустив новий альбом КИТИ

Співак і телеведучий Володимир Дантес презентував нову пісню та кліп «Кити» – вони стали частиною EP КИТИ. Настрій альбому - справжнє життя без прикрас: минуле та майбутнє, де співак, як і завжди, відвертий та справжній.

Пісня «Кити» народилась дуже спонтанно – на репетиції.

«Разом з Ігорем Кириленко, саунд-продюсером, ми писали музику на його студії. Він просто почав награвати акорди старої пісні, яку я колись придбав, а я – наспівувати мелодію. Перекроївши її наново, в той же день я почав писати текст. Реально виглядало це так, ніби моя підсвідомість просто видавала слова: я не знаю, чому і про що я пишу. І тільки коли Даша ввімкнула моїй мамі цей трек, мама заплакала, бо вона була першою, хто зрозумів, що таки видала моя підсвідомість», - поділився Володимир Дантес.

«Кити» – пісня про батька Володимира, про дитинство в Криму, про щасливі миті разом та мрії. Коли Володимир був ще маленьким хлопчиком, вони з батьком і мамою завжди їздили до дідуся та брата в Крим на 20 днів – саме стільки днів давали батькові на відпочинок.

«Там я навчився плавати, стрибати у воду, робити кульбіти. Найщасливіші з моїх спогадів. Мого батька не стало дуже давно, коли мені було 22. Тому слова «в голові судома» – якраз про нього, адже в тата неочікувано трапився інсульт», розповідає артист.

І пісня «Кити», і кліп, режисеркою якого стала Юлія Паскаль – це підсвідомо дуже особиста пісня про внутрішній стан і про дитинство, про батька, про все, що уламками пам’яті живе всередині. Вода у відеороботі символізує життя, а кити – як алегорія того вічного, на чому тримається світ.

Міні-альбом КИТИ увібрав в себе і пісні, яким артист дав нове життя українською, наприклад «Сумні танці» та «Саша», і декілька нових треків: «Кити», «Виховую дітей» та «Бути з тобою *^.^*» та інші.

«Серед пісень є більш серйозні, а є смішні і дурнуваті, які я відкладав подалі. Та раптом подумав: а чому? Це ж мій альбом, і я можу тут писати все, що завгодно. Це я і моя музика – десь вона серйозна, десь трішки дурненька, власне як і я сам:) Вона не рухається по канонам, так само як і в моєму житті. А далі віддаю альбом на розсуд слухачів – чи захочуть вони слухати ЕР чи ні. Хоча я дуже сподіваюсь, що більшість цих треків викличе у вас посмішку та приємне тепло всередині» - поділився Володимир.