Новини | Український треш-гурт B.O.R.S.C.H. дебютував з треком «Gorilka»

Український треш-гурт B.O.R.S.C.H. дебютував з треком «Gorilka»

«Наш головний меседж: бути українцем — це круто!».

B.O.R.S.C.H. — новоспечений та загадковий музичний гурт, в складі якого окрім музикантів є ілюзіоністи та перфоманс-артисти. Як пригадують учасники, ідея створити колектив, який би не просто виконував пісні, а ще й робив ставку на сценічне шоу, яскраві візуальні образи, прийшла до них прямо під час чергової ракетної атаки з боку росіян. 

«У нас під якийсь з прильотів з’явилось чітке розуміння, що треба робити, а головне — навіщо. Ідея такого собі треш-колективу з сильною візуальною складовою, який не боїться видатись смішним та дещо божевільним, вже існувала деякий час, але прийшло бачення, як саме та з яким матеріалом її втілити», — розповідають артисти. «Блекаути та відключення світла тоді якраз зробили свою чорну справу: журба, втрата надії почали ширитись як вірус. Ми бачили це все на власні очі. Як найміцніші друзі здаються, опускають руки. Ми бачили падіння духу співгромадян — і розуміли, що не можемо мовчки дивитись на це і чекати, склавши руки. Відчули сильну потребу підтримати людей. Тому і вирішили зібрати гурт — не задля епатажу, а щоби укріпити національний дух, цей козацький драйв, який охопив наш любий народ з перших днів національного протистояння окупантам. Адже під час війни у тебе є два вибори: здатись і програти, або продовжувати боротись до кінця, до перемоги. B.O.R.S.C.H. якраз про останнє». 


Учасники B.O.R.S.C.H. протягом року регулярно відстежували ТОП-100 українських пісень на стрімінгових платформах, але в основному чули там мінорні настрої. Цій темі було присвячено багато розмов всередині гурту — і після проведеного аналізу стало зрозуміло, що український етнокод дійсно весь пронизаний почуттями смутку і журби. Але також там є Пристрасть, Танець, Свято, Драйв — однак ці настрої чомусь мало представлені в сучасній українській музиці, а там більше — в такі важкі часи. «З усією повагою до суспільства, ми вирішили зробити це чимось на кшталт місії гурту: аби серця українців не тонули у смутку». 

Своєю піснею «Gorilka» вони хочуть нагадати про іншу складову українства: «ми сильні, незалежні, драйвові, незламні». І дійсно, під час прослуховування композиції пригадуються перші історії та персонажі війни з Росією — звичайні герої з народу, які банкою помідорів збивають дрон, голими руками переносять міну та зупиняють танк. Це справжні козаки, непереможні за своєю суттю, що вміють не тільки воювати, а й відпочивати, насолоджуватись теперішнім моментом. Для втілення цих ідей B.O.R.S.C.H. обрали найпрогресивніший на сьогодні напрямок електронної музики, «EDM-хардкор», надзвичайно затребуваний на заході. Ця музика поєднує поп-музику з атмосферою підпільного рейву, а також робить акцент на шоу, робить кожного слухача співучасником музичної пригоди. Тому чекаємо від B.O.R.S.C.H. нових хітів вже дуже скоро!