Новини | «Сонце всередині». Організатори Євробачення 2022 представили дизайн сцени

«Сонце всередині». Організатори Євробачення 2022 представили дизайн сцени

Італійський телеканал RAI, який займається організацією проведення 66-го міжнародного пісенного конкурсу Євробачення, показав макет сцени.

Телеканал RAI представив макет сцени, де виступатимуть представники 41-ї країни-учасниці Євробачення 2022. Концепція дизайну сцени — Сонце всередині. Вона заснована на ідеї руху та світла кінетичного сонця.

За словами організаторів, глядачі побачать «захоплюючу сцену, яка буде рухливою, з неї стікатиме вода, а простір перед сценою потопатиме в зелені».

За дизайн сцени відповідає мультимедійна художниця та сценограф Франческа Монтінаро, яка створювала сцени для італійського фестивалю Сан-Ремо у 2013 та 2019 роках. Вона розповіла, що на дизайн Сонця всередині її надихнув італійський характер:

«Кінетичне сонце, джерело захоплюючих рухів і світлових трюків, править сценою і уособлює наше італійське ставлення до життя: завжди в русі, бунтівне, творче, гостинне, пристрасне, інтуїтивне. Ми ті, хто має всередині сонце, і це наш спосіб існування в цьому світі».







«Каскад води, що обрамляє сцену, - алегорія моря, яке нас оточує, символ нашої складної культури. Сцена — це наш півострів: країна, де раді кожному конкурсантові, звідки б він не приїхав», — пояснила вона ідею води навколо сцени.

«Після виступу артисти та їх команди будуть розміщені в пишному італійському саду, де рослини змішуються з променями світла, зависаючи між реальністю та ілюзією, переносячи їх у грайливий та архітектурний вимір», — пояснила вона концепцію грін-руму, де артисти чекатимуть результатів після виступи.

life.nv.ua