Новини | Проти совковості та ейджизму. Молодь запустила флешмоб на підтримку дівчинки зі скакалкою (ВІДЕО)

Проти совковості та ейджизму. Молодь запустила флешмоб на підтримку дівчинки зі скакалкою (ВІДЕО)

У соціальних мережах шириться флешмоб на підтримку 19-річної Лізи з Івано-Франківська, яка стрибала через скакалку у дворі свого будинку, за що наразилася на грубі образи сусідки поважного віку.

Ліза опублікувала відео у TikTok та Instagram, на якому вона стрибає через скакалку біля під'їзду, через що на неї накинулася літня жінка, яка прийшла туди пізніше. Сусідка ображала дівчину, називала лайливими словами, вимагала покинути двір, бо їй заважає скакалка і вона "старша людина", а Ліза, зі свого боку, – відстоювала свої права.

Відео стало вірусним в інтернеті та спричинило бурхливі дискусії щодо ейджизму і "совковості". Користувачі мережі стали на захист дівчини та висловлювали захват її аргументованими й спокійними відповідями.

Водночас, як повідомила журналістка Ганна Рибалка, яка надала розголосу цій історії, в навчальному закладі, де навчається Ліза, розкритикували дівчину – керівництво вважає, що жінка, яка її ображала, права.

"Більше того, їй наказали видалити відео з свого тіктоку та інсти, а ще попросити зробити це всіх, хто перепостив. Про це Ліза сказала мені, коли я попросила про коротеньке інтерв'ю. Дівчині 19-ть, каже, що вдячна всім, хто її підтримує, однак спілкуватися з журналістами нині не хоче через позицію керівництва закладу", – написала журналістка.

А тим часом Лізу підтримали блогери, які влаштували у дворі дівчинки своєрідний флешмоб зі стрибками на скакалці. Відповідне відео в Іnstagram оприлюднив блогер Максим Савчин.

"Наша молодь найкраща! Флешмоб, який я сьогодні організував на підтримку молодої дівчини, яка скакала на скакалці, а пенсіонерка на лавочці почала її обзивати. Дякую усім тим, хто долучився до нашого флеш-мобу: друзям/журналістам/ та навіть поліції. Повірте, ми зробили добру справу, емоції Лізи скажуть краще, ніж будь-який текст подяки", – йдеться у дописі.