Правила вживання бурбона

Правила вживання бурбона

Бурбон відрізняється особливими технологіями виробництва й унікальним смаком. Він має попит не лише серед поціновувачів міцних напоїв, а й охочих відкрити для себе світ віскі. 






Вибір правильного бурбона

Вік алкоголю є важливим фактором, котрий впливає на його смак і аромат. Чим більше часу бурбон проводить у дубових бочках, тим багатшими стають його характеристики, варто замовити такий Bourbon в інтернет-магазині МАУДАУ. Алкоголь із витримкою 2–4 роки відрізняється легкими, свіжими нотами з фруктовими й квітковими відтінками. Якщо процес триває довше, напій отримує акценти ванілі, карамелі, дуба й спецій. Він містить не менш як 51% кукурудзи, що надає йому солодкуватий смак. Ячмінь, жито й пшениця визначають додаткові відтінки алкоголю. Наприклад, бурбон із високим вмістом жита має пікантний, пряний смак, із пшеницею — м'якший і солодший. Технологія виробництва також впливає на кінцевий продукт. Обов'язковою умовою є витримка в нових обпалених дубових бочках. Це надає напою характерний смак і аромат. Обпалювання бочок створює шар обсмаженого цукру на внутрішніх стінках, завдяки чому продукт отримує нотки карамелі й диму.

Подача бурбона

Віскі найкраще розкривається за температури приблизно 15–20°C. Занадто холодний алкоголь не повністю демонструє аромат. Водночас теплий може видатися дуже спиртовим. Перед подачею напій рекомендується охолодити, щоб він досяг оптимальної температури. Для бурбона найчастіше використовують склянки з товстими стінками та широким дном. Вони дають змогу краще оцінити аромат, а також зручні для додавання льоду або води. Популярним варіантом є тюльпаноподібні келихи. Вони допомагають концентрувати аромат і повніше насолодитися букетом. Додавання льоду або води — питання особистих уподобань. Великі кубики повільно тануть, охолоджуючи напій без значного розведення. Для зниження міцності можна додати декілька крапель води.

Дегустація напою

Варто почати з візуального оцінювання. Колір може варіюватися від світло-золотистого до темно-бурштинового. Він залежить від:

  1. віку;
  2. компонентів;
  3. умов витримки в дубових бочках.

Обертання склянки круговими рухами дає змогу оцінити в'язкість алкоголю. Краплі на стінках підкажуть про його міцність і насиченість. Для визначення аромату варто повільно вдихати віскі, не наближаючи ніс до склянки. Зверніть увагу на основні ноти напою: фруктові або квіткові. Смак віскі залежить від терміну витримки. Під час дегустації відчуйте солодкість, гіркоту й кислинку алкоголю. Потім спробуйте визначити середні нотки: фруктові, пряні, деревні або карамельні. Також варто оцінити посмак. У якісного продукту він довгий і приємний із багатими відтінками. Бурбон є цілою культурою з власними традиціями й правилами. В Україні алкоголь можна замовити в маркеті важливих штук. Дотримуючись правил, повною мірою насолодіться благородним напоєм, відкривши для себе нові смакові горизонти.