Новини | Pohoda loves Ukraine!

Pohoda loves Ukraine!

27 січня в Києві в клубі ATLAS відбудеться спільна подія найбільшого фестивалю Словаччини “Pohoda” та Всеукраїнської Асоціації Музичних Подій (UAME)  “Pohoda loves Ukraine”.

Це вже не перший спільний захід словацької культурної спільноти на чолі з фестивалем “Pohoda” та UAME.

Також на локації будуть представлені панельні дискусії з найвпливовішими культурними діячами Словаччини та Чехії (Міхал Кащак та Міхаель Кочаб). Музиканти, культурні та музичні менеджери, які завжди мали чітку політичну позицію, були частиною революцій та змін у своїх країнах та сприяли ліквідації поширення радянської культури в європейському просторі. Про музичну культуру України в сьогоднішніх реаліях також розповідатимуть музична спільнота Porichka. 

Цей захід це ще один доказ підтримки та солідарності словацького народу, їхніх артистів та культурних діячів з Україною. Попри зміну влади в Словаччині, та справді складну політичну ситуацію, музиканти продовжують підтримувати нас, не бояться приїздити в Україну, на передову та продовжують підтримувати українську культуру.

З першого дня великої війни і до нашої Перемоги - ці артисти не тільки словами, але й діями стоятимуть поруч з українцями. Для нас ця подія - це про підтримку наших людей, а також показати наш зв'язок і вдячність словацькому  народу, показати, як вони підтримують нас і що ми це цінуємо.

Ми також розповімо більше про нашу благодійну місію, наші результати та плани на найближчий рік.

Серед словацьких артистів на сцену Atlas вийдуть:

Berlin Manson, Michael Kocáb + Karpatské chrbáty, FVLCRVM, FARA, VBPS.
Серед українського лайнапу вперше за довгий час на сцені звучатиме гурт Станція Мир, а також - Hyphen Dash, Lucas Bird.


Де?
Київ. Клуб Atlas.
Коли?
27 січня.
15:00 - Панельні дискусії
17:00 - Виступи артистів

Захід є благодійним. Вхід - будь-який донат. Виручені кошти будуть направлені на гуманітарні напрямки ініціативи Music Saves UA.

Словацький фестиваль “Pohoda” та його засновник Міхал Кащак підтримують Україну ще з 2014 року. З початку повномасштабного вторгнення вони активно підтримують українську культуру, залучаючи до фестивалю українських артистів, втілюючи спецпроекти безпосередньо у Словаччині та організовуючи збори коштів. Два роки поспіль ініціатива UAME була представлена в Тренчині та розповідала європейцям про українську культуру в умовах війни. Засновник фестивалю Міхал регулярно сам  доставляє швидкі на фронт. Тільки в минулому році фестиваль приніс близько 10 000 євро на гуманітарні потреби України.