Новини | PATSYKI Z FRANEKA переосмислили повстанську пісню «Ой, полечко поле»

PATSYKI Z FRANEKA переосмислили повстанську пісню «Ой, полечко поле»

Жорстока загарбницька війна, розпочата Росією проти України, не тільки згуртувала народ в один міцний кулак в боротьбі зі спільним ворогом. Ця війна також спровокувала потужну хвилю нового мистецтва — нової української пісні, яка ґрунтується на історичному матеріалі та фольклорі.

Помітний внесок у цей мистецький рух вносить гурт PATSYKI Z FRANEKA. Музиканти здобули популярність завдяки своєму яскравому авторському стилю — сучасному баченню «етнопоп» - музики, яка поєднує сучасний танцювальний грув з українськими народними мотивами та інструментами, знайомими слухачеві на клітинно-підсвідомому рівні. Їхні хіти, такі як «VasЯ OMG», «Марічка» набирають десятки мільйонів переглядів та прослуховувань на стрімінгових платформах, а також займають постійні місця в локальних топ-чартах та тематичних плейлистах.

Навесні 2022 року, аби посприяти українській перемозі та підняттю національного духу, PATSYKI Z FRANEKA розпочали проєкт «Повстанські пісні», в рамках якого переспівують пісні січових стрільців. Уже вийшли такі треки, як «Б’ють гармати», «Ой, у лісі, на полянці» та «Подай, дівчино, руку на прощання».

Сьогодні ж відбулась прем‘єра четвертої композиції проєкту — «Ой, полечко поле». Це класична українська дума під бандуру про двох козаків, що воювали за Україну та полягли на полі бою. Переспівана гуртом сьогодні, пісня набуває нового контексту — і є присвятою тим, хто віддав своє життя заради нашого з вами майбутнього, майбутнього держави.

PATSYKI Z FRANEKA: «Кожного дня в Україні гинуть люди, цивільні та військові. Чиїсь родичі, друзі, колеги, батьки та діти. Наші співгромадяни. Про когось ми дізнаємось із новин та соцмереж, про інших ми ще не знаємо. Можливо, ніколи не дізнаємось. Тому «Ой, полечко поле» ми присвячуємо всім без вийнятків — всім замученим та закатованим на цій війні, загиблим героям, про яких ми маємо завжди пам‘ятати. Пам‘ятати ту високу ціну, яку ми сплачуємо за нашу незалежність та майбутню перемогу. Слава Україні! Героям слава!».