Новини | NK | Настя Каменських: “Іноземна журналістка думала, що війна вже закінчилась”

NK | Настя Каменських: “Іноземна журналістка думала, що війна вже закінчилась”

Співачка поділилась своїм інтервʼю латиноамериканському телеканалу Telemundo 51 Miami та підняла тему того, як важливо продовжувати говорити про Україну у світі.

У себе в Instagram артистка згадала поїздку в США для промо пісні та запитала підписників, чому важливо говорити про нашу країну у світі? Відповіді підписників були одностайними: “Бо люди повинні знати про звірства росії! Бо думку мають формувати не фейки рос пропаганди, а істина! Бо нам потрібна допомога і підтримка світу, а люди мають знати, яку ціну платять українці за свою свободу та право жити на власній землі!”. За словами Каменських, ці відповіді збігаються і з її думкою.

“Нещодавно на червоній доріжці одна із журналісток, дізнавшись, що я з України, де триває війна, запитала: «Правда? Хіба ваша війна досі не закінчилась?»

В такі моменти відчуваєш біль і втому… Адже здається, що ми так гучно кричимо про ті злочини, що відбуваються з нашими людьми, про усі їх страждання, про прагнення бути вільними на своїй землі. А потім ти опиняєшся у студії за тисячі кілометрів від України, і розумієш, що деякі не розуміють, що відбувається або взагалі думають, що війна давно закінчилась. Можливо вони і не хочуть чути?”


За словами NK, коли артисти пропонують іноземним шоу поговорити про війну в Україні, то часто можуть почути відмову. Проте, коли артистка ходила на ефіри в США з прем’єрою треку “Con Amor De Cura”, який вона записала із сонграйтером Енріке Іглесіаса Descemer Bueno, то часто журналісти дивувались таким звичним для українців речам.

— Коли зʼявляєшся із новою піснею, говориш їх мовою про почуття знайомі кожному, розповідаєш про талант українців та показуєш відео зі своїх концертів, на яких наші люди продовжують співати навіть у сховищах під час тривог — всі хочуть дізнатися більше, вони співпереживають та захоплюються, — каже співачка. — Дійсно, останнім часом, спілкуючись з іноземними ЗМІ, в їх очах я бачу багато втоми та небажання заглиблюватися. Але у такі моменти я розумію, що саме через це і не можна зупинятися. Адже те, що стало страшною буденністю для нас — це немислимі речі для більшості народів і люди повинні чути правду. Тому при кожній можливості потрібно кричати про себе.


Каменських подякувала відомому телеканалу Telemundo 51 Miami, цільовою аудиторією якого є іспаномовні емігранти по всій Америці за можливість нагадати про війну на багатомільйонну аудиторію каналу. Під час інтерв'ю на екрані демонструвались кадри прильотів в житлові будинки та діти, які грались в бомбосховищах. За словами Каменських, після ефіру до неї підходили співробітники телеканалу, обіймали її  і щиро бажали нам мирного неба та якнайскорішої перемоги.

— Латиноамериканці мають таку саму гарячу кров, як українці. Їх країни свого часу також проживали усі жахіття воєн, тому вони дуже розуміють, через яке пекло зараз проходить кожен українець.