Новини | Музичний саундтрек тимчасово окупованих територій від українського саунд продюсера Ігора Кириленка - Yellow Ribbon.

Музичний саундтрек тимчасово окупованих територій від українського саунд продюсера Ігора Кириленка - Yellow Ribbon.

Український саундпродюсер Ігор Кириленко створив колаборацію з  празьким композитором Томашем Двораком ака Floex та рухом спротиву тимчасово окупованих територій «Жовта Стрічка», щоб привернути увагу до людей, які щоденно піддаються геноциду за українську позицію на непідконтрольних Україні територіях.

Ігор Кириленко - автор електронного проекту Hidden Element, український саундпродюсер, художний керівник артистів як Макс Барських, Dorofeeva, Дантес, отримав грант від Music Export Ukraine на реалізацію міжнародної колаборації. Трек Yellow Ribbon передає настрій боротьби та сміливості, загартованості духу та невпинного опору, ризику та відчайдушності. У відео соціально-музичного арт-проєкту використані підпільні світлини активістів, які малюють на стінах жовті стрічки та літеру “ї”, розміщують агітаційні листівки з українською символікою, спалюють пропагандиські газети країни агресора та вішають жовті стрічки на вулицях тимчасово окупованих міст.

Чому тема тимчасово окупованих територій актуальна для саунд продюсера Ігоря Кириленко:

“Я родом з Криму (з Керчі). Тема ТОТ* України  - це мій особистий біль. Мої батьки залишилися в Криму і, на жаль, тато дуже хворіє і знаходиться в поганому стані, і я ніяк не можу йому допомогти через війну. Війна нас розділила як територіально, так і ментально. Цією колаборацією я хочу, зробити свій вклад в те, щоб моє рідне місто Керч якомога швидше повернулося додому, до України. А також висвітлити діяльність активістів “Жовтої Стрічки”, які є прикладом незламності українського духу! Цим релізом я хочу передати привіт своїм родичам в Крим” - говорить Ігор Кириленко.

Нагадаємо, що «Жовта Стрічка» - це рух громадського спротиву на тимчасово окупованих територіях. Активісти проводять флеш-моби та акції використовуючи символіку жовтого кольору і щоденно піддаються ризику переслідувань, катувань та втрати життя за українську позицію.