Новини | “Міс Україна 2023” Софія Шамія: “Мій тато з початку війни пішов захищати Україну”.

“Міс Україна 2023” Софія Шамія: “Мій тато з початку війни пішов захищати Україну”.

1. Софія, розкажіть більше про себе. Якою ви були в дитинстві, чим цікавились?

З самого дитинства я помічала у собі різнобічність та любов до мистецтва. Тому моя мама віддавала мене на різноманітні гуртки, щоб я згодом обрала свій улюблений. Я займалась тенісом, плаванням, танцями, малюванням. Але врешті-решт це допомогло мені знайти себе у живописі. Впевнена, цей досвід допоможе мені на “Міс Світу” у конкурсі талантів та інших челенджах.

2. Чим полюбляєте займатися в вільний час, окрім волонтерства?

Останні півтора роки волонтерство є основною моєю діяльністю під час війни. Мій батько з початку війни пішов захищати Україну, і я з перших вуст знаю про всі потреби військових. 

Я дуже творча людина, але разом з тим, усі мої захоплення направленні у мистецтво! Проводжу уроки арт-терапії, малюю картини з дітьми та дорослими, а також з благодійною метою продаю їх на аукціонах. Творчість дуже близька моїй душі, і є реабілітацією для людей, котрі знаходяться в стані стресу на фоні війни. 

3. Кожна дівчинка мріє стати найкращою, але іноді стикається з невпевненістю. Топ 5 порад від Міс Україна по впевненості?

В дитинстві, через те, що я відрізнялася зовнішністю, була дуже не впевненою в собі, завжди намагалась щось змінити. У шкільні роки, я часто піддавалася булінгу через свою вагу. Згодом, я закохалась в себе і навчилася любити себе справжню. Подорослішавши, переосмислила все, тому ось мій топ порад.

1. Відкинути прив'язку до штучних стандартів краси.

Розумію, наскільки ці самі стандарти тиснуть морально на кожного з нас, але варто згадати, що у нас є лише одне життя, і у такий важкий час варто його цінувати.
2. Сфокусуватися на собі, відкинути зайві думки, котрі тривожать вас і головне - перестати "надумувати".

Звичайно, це гарна звичка, обдумати ситуацію, перед прийняттям важливого рішення. Але головне, щоб зайвий потік думок не збив з вашого шляху!

3. Скласти список своїх сильних сторін.

Коли зрозумієте, що у вас гарно виходить, і подобаєтесь самі собі, то отримаєте більше впевненості, а отже почнете відпускати свій страх.   

4. Тренуватися та гарно харчуватися.
І це не лише про гарне тіло і здоров'я, а й про впевненість в собі. Всі ми знаємо, що фізичні вправи та здорова дієта дуже корисні для організму. Здоровий спосіб життя може поліпшити настрій та змусить почуватися спокійніше і впевненіше. А це, в свою чергу, вірний спосіб перемогти свою невпевненість.

5. І остання порада - кожен день перед дзеркалом нагадуй собі про свою красу та унікальність! Перед важливими заходами, цей спосіб допомагає мені швидко зібратись і йти далі вперед за своїми цілями. 

4. Це був перший ваш конкурс? Не переживали, що може саме зараз це не на часі?
Головною моєю метою участі була саме перемога у конкурсі. Я планую використовувати свій статус "Міс Україна" для підвищення уваги до важливих питань, які стосуються війни в України. В мене навіть думки не було, що це не на часі, бо в мене була тільки ціль та думка - можливість донести до кожного свою позицію про Україну.

5. Які книжки порадите почитати?
Моя любов до читання ще зі шкільного періоду. Є книга, котра мене надихнула і дала поштовх у житті. Це світовий бестселер «Звичка давати п`ять» автора Мел Роббінс. Вона зібрала у своїй книжці наукові дослідження, особисті історії й результати з реального життя, які звичка давати п’ять змінює життя людей по всьому світі. І це дійсно дієвий рецепт, який допоможе опанувати власне життя. 

6. Ви дуже стильно, та водночас легко та просто вдягаєтесь. Прислуховуєтесь до порад стилістів, чи то ваш особистий смак?

Я балансую між особистим смаком, та порадами стилістів.
Моє головне натхнення - українські дизайнери, тому і намагаюсь купувати лише наше. Це гарно, стильно, вишукано, і це наше, рідне.

7. Якщо не помиляємось, раніше у вас був власний бренд одягу. Не плануєте продовжувати розвиток у цьому напрямку?
Я тільки нещодавно заснувала свій власний бренд одягу. Проте наразі, мій основний фокус направлений на “Міс Світу”, а згодом я повернусь до розробки нових колекцій.

9. Японська кав’ярня у Львові, ресторан японського стилю у Івано-Франківську. Вам близька культура ця, чи ви були у Японії? Та чому саме вона зачепила і чим?

Мене дуже зацікавила їх кухня, якість їжі, її подача та поєднання інгредієнтів. Смак Японії - дійсно неймовірний, і це те, що я хочу розширити на нашому ринку. Усе що ми розуміємо під японською кухнею в Україні, насправді є «українізованою версією». Те що ми намагаємося започаткувати - є автентичною японською кухнею.