Новини | Jamala представила новий мініальбом «ПОКЛИК» і анонсувала лайв у музеї

Jamala представила новий мініальбом «ПОКЛИК» і анонсувала лайв у музеї

Почути новий EP наживо вперше можна буде в київському Музеї Ханенків, а також на концертах у Варшаві та Кракові. 

Новий реліз співачки записаний у різних куточках Європи під час вимушеної розлуки з домом через війну. Для Jamala цей період був сповнений суму за рідними людьми, а місцями й розквіту гордості за свій дім. Тож природно, що всі чотири пісні об’єднані дорогими серцю елементами нашої культури. Попри електронне звучання запису, у релізі можна почути і кримськотатарський інструмент дойру, і народний спів, і українську поезію. 

«Поклик» — це сплетіння драматизму й трепетної ніжності. Переосмислення любові у світі, де все навкруги б’ється вщент. Де ти знаходиш сили йти далі, тримаючись лише за кохану людину, дітей і спогади про дім. 

«За цей рік багато хто з нас почув свій поклик. Боротися. Рятувати. Любити. Для мене цей запис сповнений теплих почуттів до сміливих людей, які ніби все життя невтомно борються за власну волю й величну культуру», — Jamala, співачка та авторка пісень, володарка «Нагороди за визначне лідерство артиста» від Атлантичної ради США 2022 року. 
Уперше співачка виконає новий матеріал наживо 5 листопада у Національному музеї мистецтв імені Ханенків, який 10 жовтня постраждав від обстрілів із боку рф. Усі кошти з продажу квитків будуть спрямовані на благодійні потреби. У доступі — лише 50 квитків-донатів.

А вже згодом Jamala представить «ПОКЛИК» на концертах у Варшаві (13/11) та Кракові (15/11).