Новини | “Холодильника Будинок”: вистави такого формату в Україні ще не було

“Холодильника Будинок”: вистави такого формату в Україні ще не було

Дизайнерські костюми, авторські пісні, незабутня хореографія та акторська гра, яка не залишить байдужим жодного глядача. Українська продакшн компанія AMAconcert, відома такими масштабними проєктами для всієї родини, як “Вінтервілль” в Emily Resort у Львові та “Osocor winter residence” у Києві, створила унікальний авторський мюзикл нового формату. Вже з вересня сімейна вистава “Холодильника Будинок” буде радувати та приголомшувати українські сім’ї.

Надзадача компанії AMAconcert – перевершити очікування глядачів. Цим принципом ми керуємося у всіх проєктах та завжди шукаємо для цього нові та неочікувані ідеї. Цього разу ми звернули увагу на нішу дитячих та сімейних типів розваг, і зловили себе на думці, що у нас дуже мало, а інколи взагалі немає серйозних, масштабних, але водночас дитячих проєктів. У нашій країні є спектаклі для діток до 8 років, є окремо аніматори, є цікаві дорослі вистави, але немає нічого для сімей. Де можна було б поєднати круті костюми, авторську музику, комедію для різних вікових категорій та реалізувати це на високому європейському рівні. Не для того, щоб комусь щось довести, а тому, що ми це можемо. Бо ми вже європейська країна”, – зазначає продюсер вистави Катерина Сигида.

У центрі сюжету театрального мюзиклу – “живий” холодильник, на сцені – актори: продукти, овочі та фрукти у неймовірних дизайнерських костюмах, які створили та розробили з нуля, а потім з дивовижною увагою до деталей втілили у життя.

Ідея “Холодильника Будинок” виникла дуже просто. Це звичайний холодильник, який стоїть на моїй кухні. Ми просто додали до нудної реальності трохи фантазії AMAconcert. Усі образи, які ви побачите на сцені, ми взяли з буденного життя дітей. Це саме ті ситуації, у яких вони проявляють свою безпосередність. Тому під час вистави маленькі глядачі зможуть пізнати себе у різних ситуаціях, а дорослі матимуть нагоду пережити ці моменти разом з ними. Сподобається всім”, – поділився режисер – постановник Андрій Ульянов.

Участь у виставі бере й відомий український актор театру та кіно Арам Арзуманян, котрий завоював серця глядачів своєю грою у фільмах “Скажене весілля” та “Скажені сусіди”. Саме Арам озвучив головного персонажа мюзиклу “Назара Жмака”, –  так звуть холодильник.

Я звик завжди грати на сцені, і якщо десь мені не вистачає емоцій по тексту, я завжди можу своєю харизмою їх створити. А тут є лише голос. Мене на сцені немає, але я не маю права зробити так, щоб глядач засумував. Ось це найважче – викликати емоції лише своїм голосом. Впевнений: враження у всіх однозначно будуть позитивні, навіть будуть моменти, коли захочеться плакати. Але цей мюзикл – це дійсно буде ВАУ! І такий ефект буде від всього: і від дизайнерських костюмів, і від пісень, і від мого персонажа звичайно”, – говорить Арам.

Для вистави “Холодильника Будинок” написано шість авторських композицій від відомого українського композитора Дмитра Саратського, котрий співпрацював з такими артистами як Оля Полякова, Монатік, Джамала, Злата Огнєвіч та іншими зірками шоу-бізнесу. Тож на глядачів чекає найрізноплановіший музичний супровід: від класичного вальсу до тяжкого року.

У компанії АМАconcert наголошують, що діти – це найголовніший ресурс нашої держави. Тому обіцяють докласти максимум зусиль, аби діти з різними життєвими обставинами та сімʼї будь-яких статків обов’язково мали можливість побачити виставу. Придбати квитки.