Новини | ХАС презентував відео на трек про останнє бажання кожного чоловіка: «Тільки б на її руках…»

ХАС презентував відео на трек про останнє бажання кожного чоловіка: «Тільки б на її руках…»

Трек «На її руках» особливий тим, що він не створювався як пісня. Час від часу ХАС (Назар Хассан) пише вірші, які не планує покласти на музику. 

«Я дуже розмежовую ці поняття. У вірші для мене головне висловитися. В той час, як для пісні шукаю ритмічні мотиви і одразу приблизно уявляю собі мелодію. Я ніколи не ставлю своїх віршів на музику і вони просто живуть своїм життям десь в соц. мережах», - розповідає про створення пісні співак.

Тож над музикою і аранжуванням ХАС працював з Віталієм Кухарським. Колаборація відбулася спонтанно. Артисти давно знайомі, дружать і навіть мають родинні зв‘язки:

«З Віталіком Кухарським ми знайомі вже дуже багато років, він навіть колись був барабанщиком на моїх концертах. Ми друзі, він хрещений мого сина Марселя. Але більше творчо нам ніколи не вдавалося попрацювати, хоча Віталік дуже талановитий музикант і саунд-продюсер».

Відео на пісню «На її руках» знімали на студії, щоб практично відтворити невимушену атмосферу створення пісні. 

Не дарма музикантів пов’язують спільні спогади про концертне минуле. Так би мовити, згадали старі часи, і у відео можна побачити як Кухарський грає на барабанах. 

«Чому «На її руках»? Це арабська філософія. Верхній ступінь любові: довіряю і люблю тебе настільки, що готовий померти на твоїх руках, довірити тобі останнє, що у мене є — подих і погляд. Але це не з романтичної точки зору. Таке говорять тій жінці, з якою прожили певний час і розуміють, що їй вже можна довіряти, вона точно не зрадить», - ділиться ХАС.

«Ми зустрілись у мене на студії, просто потусуватись, бо давно не бачились. І от ХАС каже, що має один текст і не знає, що з ним робити, бо він не дуже в звичному для нього форматі. Я подумав це доля. Кажу «Давай!» Ми одразу записали демо-вокал під метроном і ХАС каже мені «Чувак, роби як чуєш!» 

Текст мене направив у певну атмосферу ґруву і так як ХАС наполовину сирієць, я вирішив створити програш-приспів у східній манері, розвинути до точки кипіння і в кінці видихнути під звуки фортепіано. Робота над треком тривала 4 дні по 3-4 год на день. Скинув Назару, йому зайшло!», - розповідає про співпрацю Віталій Кухарський.