Новини | ДЖАМАЛА ПРЕДСТАВИТЬ СВІТУ QIRIM

ДЖАМАЛА ПРЕДСТАВИТЬ СВІТУ QIRIM

Світова прем’єра платівки відбудеться спільно з BBC Philharmonic Orchestra. 

Українська кримськотатарська співачка та авторка пісень анонсує живу прем’єру альбому QIRIM. Виступ переможниці Євробачення-2016 відбудеться спільно з BBC Philharmonic Orchestra 11 травня в Ліверпулі в рамках EuroFestival.  

Новий реліз увібрав у себе всю велич культури та мови, про яку світ знає так мало. QIRIM об’єднує 14 старовинних пісень, кожна з яких представляє певну місцевість українського півострова. Від таємничих гір через безлюдні степи й аж до галасливих морських селищ Джамала проводить слухача Кримом, який таїть у собі витоки народного волелюбства та хоробрості, чуттєвості й такої світлої туги. 

Усі твори артистка збирала по крихтах із різних куточків дому протягом десятиліть. Співавтором цього дослідження став сам народ Криму, а до роботи над платівкою долучилося понад 80 музикантів. Усе для того, щоби зберегти для історії минуле півострова. 

Сьогодні мова, якою написані композиції, є на межі смерті, за даними ЮНЕСКО. Народ, що створював ці записи, уже впродовж віків перебуває під загрозою знищення. Та чи можна стерти пам’ять про монументальну красу музики, котра передавалась від покоління до покоління?