Новини | Двобій добра та зла в роботі OLENA TOPOLIA та Fabio De Vincente «Via dall'Inferno» («Розбити Вавилон»)

Двобій добра та зла в роботі OLENA TOPOLIA та Fabio De Vincente «Via dall'Inferno» («Розбити Вавилон»)

Співачка представила дует з італійським виконавцем Fabio De Vincente, який приїхав до України, щоб разом з Оленою презентувати нову роботу. Музичним продюсером пісні став «Vicio» Luca Vicini — басист відомого гурту Subsonica. Над мастерингом треку працював лауреат Grammy — Giovanni Versari.


Поштовхом для написання «Via dall'Inferno» стали події 2020 року, коли світ охопила пандемія Covid-19. Тоді італієць Fabio De Vincente переживав непростий період в особистому та професійному житті: свій емоційний стан він закарбував у пісні про боротьбу добра зі злом. Проте «Via dall'Inferno» («Розбити Вавилон») залишалася в шухляді до січня 2023 року.



За словами артиста, сенс пісні резонує з подіями в Україні, яка кожен день мужньо протистоїть силам зла. Тож до співпраці Fabio вирішив залучити співачку з України: «Я написав Олені, бо знав її артистичну цінність і відчував, що вона дуже близька до мого творчого стилю, — аргументує свій вибір співак та додає, — Між нами одразу виникла миттєва людська та художня синтонія. Ми говоримо однією мовою душі, незважаючи на різні географічні походження та життєвий досвід. Цей дует виявився ідеальним у своїй глибині, чуттєвості, смаку та взаєморозумінні».

Трактуючи зміст пісні, Fabio De Vincente підкреслює: «Це глибока та прониклива пісня, яка говорить про порятунок у цей період війни, який переживає Україна, де я виявляю і борюся зі злом в собі , а Олена — це голос мого порятунку. Я вважаю, що історія цієї пісні — справжній промінь надії в такий трагічний період для України та її народу. Сподіваюся, що вона, принаймні протягом декількох хвилин, допоможе тим, хто її слухає, знайти трохи більше віри та сподівання у світле майбутнє».

Оскільки першочергово пісня не мала приспівів — це стало полем для творчості OLENA TOPOLIA. Вона написала мелодію та слова приспіву українською. «Зміст пісні мені здався дуже важливим і близьким. Він спонукає задуматися про духовні речі, які криються в душі, підсвідомості, у найкращих проявах людяності. У приспівах я метафорично противажила егоїстичні прояви, символом яких є Вавілонська вежа, іншій стороні — душі людини. Якщо ваша «башта» збудована — розбийте її, бо саме там ваша душа полонена, заплющте очі та вуха — у цьому стані безпосереднього відношення простору та часу відкриваються духовні знання», — коментує артистка.

На підтримку релізу артисти під керівництвом американського режисера Chris Andrade відзняли кліп. Зйомки відбулися в Нью-Йорку. За сюжетом герой Fabio перебуває у вирі різноманітних емоцій та в стані глибокого внутрішнього страждання. Не маючи змоги знайти спокій, він блукає містом у спогадах і бореться з внутрішніми демонами. На шляху цієї подорожі з’являється Олена Тополя, яка є його внутрішнім голосом, щоби показати шлях до його свідомої доброї частини. Вона веде героя до світлого майбутнього та кращого життя.

Сингл Fabio De Vincente feat. OLENA TOPOLIA «Via dall'Inferno» («Розбити Вавилон») доступний для прослуховування на всіх цифрових майданчиках.