Новини | DOROFEEVA у новому кліпі закликає українців долучитися до відбудови житла, зруйнованого ворогом

DOROFEEVA у новому кліпі закликає українців долучитися до відбудови житла, зруйнованого ворогом

«Дім – це особливе місце для кожного з нас. Дім дарує неймовірне відчуття захище-ності. Навіть, якщо навколо небезпека. Дім – це наша фортеця. Втратити дім – це одне з найтяжчих випробувань в житті» – ці слова, з яких починається відео, повертають нас до страшньої реальності, в якій щодня живуть українці.

Останні тижні знов принесли біль та руйнування – 10 жовтня країна-терорист випу-стила понад 80 ракет по Києву, Запоріжжю, Харкову, Миколаєву, Львову та іншим українським містам та селищам, цього понеділка атакувала столицю дронами...За 7 місяців повномасштабної війни в Україні знищені 140 тисяч помешкань. Понад 230 ти-сяч українських сімей лишилися без житла, 90 тисяч українських дітей втратили свій дім – і це лише в містах і селах, що неокуповані ворогом.

Ворог руйнує наші домівки і життя. І це відбувається кожного дня, по всій країні. Але поки вони радіють тому, що гинуть мирні українці та руйнуються будівлі, ми ще силь-ніше тримаємося разом і допомагаємо один одному.

“у твоїй душі” – не просто кліп на найпроникливішу пісню з нового альбому DOROFEEVA, а ще й спільна благодійна ініціатива з Волонтерським рухом “Добробат” (https://www.dobrobat.in.ua). Рух займається нагальним відновленням домівок, що постраждали внаслідок військової агресії російських окупантів. Минулого місяця завдяки єдності добровольців-добробатівців вдалося відновити понад 130 помешкань. Цим відео DOROFEEVA привертає увагу до надважливої проблеми – втрати дому, і напередодні найхолоднішої пори року закликає кожного та кожну донатити на відбудову пошкодженого через війну житла.

На початку кліпу ми опиняємося у реальному домі Наді, наповненому спогадами, речами, залишеними на тих самих місцях – саме тут вона зустріла війну і провела перші дні:

«Це кліп, в якому мені не довелося нічого грати. Всі емоції знімалися з перших дублів – справжні сум, біль, страх, здивування… Коли я вперше зайшла до будинку, торкалася всього навколо, як у кіно. Побачила, скільки в мене було косметики, скільки речей, скільки всього – і зрозуміла, що це вже більше непотрібне. Те, без чого я не могла раніше обійтися, стало незначущим. Цінності змінилися». Надя згадує своє радісне та щасливе дитинство, коли вона тільки мріяла стати артисткою та розпочинала шлях до своєї мрії…

Маленька дівчинка, яку ми зустрічаємо далі, замість кадрів свого щасливого дитинства, яким воно мало б бути, бачить кадри страшної війни, жахіть і руйнувань. Вона крокує своїм зруйнованим будинком з порожніми кімнатами та обгорілими стінами… Ворог відібрав в неї дитинство, відібрав шлях до її власних мрій, відібрав її дім.

До війни тут, у с. Горенка Київської області (де проходили зйомки), жила українська родина, якій вдалося врятуватися: «Коли я під’їжджала, бачила пошкоджені та зруйновані будинки, людей, дітей, в мене перехопило подих, всередині все стискалося. Емоції від побаченого дуже глибоко б’ють! Я весь час уявляла людей, які жили там. І навіть поспілкувалася з сім'єю, в чиєму домі ми знімали. Бабуся розповіла мені історію, як колись просила зробити великий погріб, і всі з нею сперечалися – а потім цей погріб врятував життя наших хлопців-військових. Вона розповідала це і плакала”.

І скільки таких зруйнованих життів…!

Режисером кліпу виступив Антон Штука, який з початку війни займається волонтерською діяльністю. Він об'їздив майже всю Україну, чув безліч драматичних і унікальних історій, бачив безліч зруйнованих будинків і життів – ці відчуття він вклав у відео.

Давайте накриємо спільним плащем всіх, хто потребує допомоги. Ми разом маємо докласти максимум зусиль, щоб допомогти маленьким і дорослим українцям повернути свої мрії та відбудувати рідні домівки!!