Новини | «допоможіть»: MOLODI презентують кліп, в якому піднімають проблеми ментального здоров’я

«допоможіть»: MOLODI презентують кліп, в якому піднімають проблеми ментального здоров’я

В такий спосіб музиканти хочуть привернути увагу до однієї  з найважчих проблем сьогодення - депресії. 

Сьогодні на Youtube-каналі гурту MOLODI відбулась прем’єра нового та надпотужного відео на пісню “допоможіть”, в якому музиканти відверто розповідають про одну з  найбільш серйозних проблем сучасності. У новому кліпі артисти показали стан, який відчуває людина з ознаками депресії. І якщо перший герой відчуває себе наче у божевільні, то другий демонструє найрозповсюдженіше явище у соціумі - соціально-прийняту маску, яка приховує справжній емоційний стан людини з ознаками депресії. 

“У депресії немає ані віку, ані адреси проживання, ми чуємо про неї в кіно та в музиці, але не завжди можемо розпізнати перші її симптоми не тільки у себе, але й у своїх близьких. А якщо і помічаємо, то не завжди готові звернутися до спеціаліста. І в решті решт людина залишається насамоті з гнітючими думками. Але не з усіма душевними переживаннями можна впоратися самостійно. Тому так важливо ділитися своїми відчуттями, говорити про свій біль та просити про допомогу. “допоможіть” саме про це”, - коментує Кирило Роговий,  MOLODI.

Згідно з результатами соціологічних досліджень, більше 90% жителів України відзначили, що  в них виявився хоча б один з симптомів тривожного розладу, тоді як більше половини українців перебувають у групі з підвищеним ризиком розвитку психічних порушень. Але суттєвою проблемою є й те, що у сучасному суспільстві й досі існує хибне поняття про те, що чоловіки не плачуть, а депресія та психічний біль - це слабкість. Все це призводить до того, що звичка звертатися до фахівців не є поширеною серед українців, адже дуже часто вони не вважають свої проблеми достатньо серйозними для цього. Саме це є головною перешкодою  до отримання психологічної допомоги, особливо серед молоді. Привернути уваги до проблем ментального здоровʼя та закликати не боятися звернутися по психологічну допомогу стало головною метою релізу MOLODI “допоможіть”.

“Кожен з нас був в такому стані, коли здається, що виходу більше не існує і немає нікого, хто зможе зрозуміти та допомогти. Але це не так. Депресія - це не вирок і з неї завжди є вихід. І допомога завжди є, і вона ближче та доступніше, ніж здається. Варто тільки пам’ятати про це в найгірші моменти і не боятися звернутися по психологічну допомогу. Про це ми і закликаємо в нашому новому відео”, - розповідає Іван Степаніщев,  MOLODI. 
Трек “допоможіть” вже у доступі на всіх музичних платформах за лінком: https://molodi.fanlink.to/dopomozhit