Новини | Декілька дурних питань про прийом вітамінів влітку

Декілька дурних питань про прийом вітамінів влітку

Декілька дурних питань про прийом вітамінів влітку

Є установка, що влітку, коли багато фруктів та овочів, які мають у собі достатню кількість вітамінів, ваша шкіра та самопочуття покращаться само собою. Але виходить чомусь інакше. Проблема може бути в тому, що у вас не збалансований прийом вітамінів, адже щось ви любите більше, щось менше і від цього відбувається така ситуація. Розберемо найчастіші питання про вітаміни.


Чи є вітаміни, які потрібні людині незалежно від сезону?


Без сумніву, в нашій країні людині завжди не вистачатиме вітаміну D. А все чому? Відсутність достатньої кількості сонця. Цей вітамін відіграє важливу роль для людини, він дає поштовх для тонусу м'язів, зміцнює імунітет, допомагає організму відновлювати захист.


Наступним важливим компонентом є омега-3, на жаль зустріти її у звичайній їжі – це дуже рідкісна подія. Найчастіше ми вживаємо омега-6 та 9. Це шкідлива їжа.

Не забувайте про магнію, який допомагає засвоюватися всім речовинам.


Чи можу я просто пити вітаміни цілий рік?


Усі індивідуально. Ви можете вживати вітаміни, про які ми писали вище. Але є перелік вітамінів, які потрібно приймати лише після консультації з лікарем. Це вітаміни як А, Е, вітаміни групи В, С, а також мікроелементи цинк, селен, йод, кальцій, залізо, антиоксиданти, колаген


Як визначити, які вітаміни мені потрібно пити?


Для початку потрібно піти до фахівця, а він, у свою чергу, повинен направити вас на аналізи, щоб зрозуміти чого організму не вистачає. Найчастіше це аналіз крові, щоб знати рівень гемоглобіну та вітаміну, який показує рівень заліза. Якщо такий недолік є, тоді потрібно пити для профілактики вітаміни групи В та С.


Чому перед прийомом вітамінів обов'язкова консультація з лікарем?


Тільки лікар чи фахівець зможе чітко сформулювати курс вашого лікування, всі протипоказання та індивідуальний графік прийому цих добавок. Адже для того щоб був результат, а головне, щоб це лікування не пішло на шкоду пацієнту, потрібно дотримуватися чітких інструкцій


Деякі вітаміни не можна змішувати. Як скласти графік прийому?


Краще, щоб графік прийому вітамінів вам склав фахівець. Так, жиророзчинні вітаміни - вітаміни А, Д, Е, омега-3, кофермент Q10 - потрібно вживати в той час, коли ви їсте щось жирне. Омлет, суп, каша з олією тощо.


Залізо та вітаміни групи В обов'язково потрібно пити з самого ранку. Деякі види заліза наполегливо просять пити перед їжею. Але у випадку кальцію, магнію, цинку треба вживати перед сном. А особливо якщо у вас є в раціоні прийом заліза, який ніяк не може ужитися з цинком. Селен вживайте до обіду, а йод калію після їди з ранку. Але найважливіше – вивчіть інструкцію.


До чого можуть призвести неправильні дозування вітамінів?


Якщо така ситуація сталася два виходу: надлишок чи брак вітамінів. Якщо підібрати неправильне дозування, то і все лікування буде марним.


Недолік тих чи інших мікроелементів і не вплине на здоров'я, і ​​не нашкодить. Але у разі передозування можуть виникнути неприємні наслідки. Якщо ви боїтеся зробити помилку можемо дати класну пораду для початку.


Як впливає зміна сезону на вітамінний баланс організму?


Насправді багаторічні спостереження показали, що цей фактор практично не впливає. Потрібно дивитися не на це, а на свої потреби, умови навколо. Наприклад, якщо ви живете в місті, де небо постійно затягнуте смогом, вам не вистачатиме вітаміну D і взимку і влітку. Багато досліджень доводять, що прийом вітамінів та нутрієнтів не повинен залежати від зміни сезону. Завжди орієнтуйтесь на потреби.


Вітаміни потрібно пити лише взимку, а влітку вітамінний баланс відновлюється сам собою?


Баланс вітамінів сам собою не відновлюється. Якщо у вас не нормований відтік жовчі і є проблеми з переробкою їжі, ваш кишечник не посилить повноцінно засвоювати білки, жири, вуглеводи і т.д.

Крім того, він не може виділяти певних речовин.

Чи може бути погано влітку від нестачі вітамінів?

Без сумніву. Нестача вітамінів визначається не сезоном, а тим, який спосіб життя ви ведете, що їсте, як часто займаєтеся спортом і що потребує ваш організм. Не забувайте піклуватися про вітамінно-мінеральну підтримку свого організму у всі пори року.


Які вітаміни найкраще борються із літньою жирністю шкіри?


Влітку виробляється багато шкірного сала, що сприяє тому, що шкіра стане жирною. Причина проста, негативний вплив надають ультрафіолетові промені, вони в свою чергу дають окислювальний процес. Ці процеси впливають на те, що шкіра швидше старіє, є ймовірність захворіти на онко, хворобу Альцгеймера і т.д. .

Влітку з'являються шашлики та збільшується кількість алкоголю. Як поєднувати прийом вітамінів та «дачний раціон»?

Ви можете поєднувати приємне з корисним, але будьте готові до того, що результату ви не побачите так швидко, як би хотілося.


Алкоголь — заборона, яку потрібно дотримуватися, адже це токсин плюс їжа, готування на відкритому повітрі, може викликати негативні наслідки для організму. З цього виходить, що дачний відпочинок та його наслідки не врятують навіть найпотужніші вітаміни. Для довгого та здорового життя без зайвого клопоту, рекомендуємо відмовитися від алкоголю. Вживайте здорову їжу, займайтеся спортом, спіть достатньо.

Які з літніх вітаміном краще пити у таблетках, а які у рідкому вигляді?

Вибір форми прийому залежить не від сезону – не існує «зимових» та «літніх» вітамінів. Це залежить від того, у якій формі все засвоюється.

Ми наполягаємо на рідких видах вітамінів: вітамін D та омега-3 у вигляді масляного розчину, а краще запишіть собі хлорофіл купити – це буде гарним варіантом. Вживайте магній у порошках. Існують і інші способи прийому - желе з колагеном, спрей під язик з цинком та патчі з мелатоніном.

Будьте здорові!