Новини | Чому стали популярними Смарт-телевізори

Чому стали популярними Смарт-телевізори

На кілька десятків Смарт-телевізорів припадає 1-2 звичайних. Моделі без розумних функцій поступово залишають ринок. Зумовлено таке явище обмеженим набором їхніх функціональних можливостей та втратою актуальності. Телевізори без інтернету, аплікацій та інтерактивного інтерфейсу вже нецікаві користувачам. 

Перші моделі з «розумним телебаченням» зʼявилися близько 13 років тому. За цей проміжок часу вони встигли змінитися до невпізнаваності та стати неймовірно популярними у всьому світі. Пояснити високий попит на телеки Смарт дуже просто. Існує принаймні 5 вагомих аргументів на їхню користь. 

Великий вибір діагоналей

Розумні телевізори представлені у продажу у різних розмірах:

  • Компактні моделі з діагоналлю від 24 дюймів підходять для кухонь, невеликих спочивалень, міністудій. Смарт ТВ 32 дюйма можна повісити навпроти обіднього стола, щоб всією сімʼєю дивитися цікаві передачі та серіали. 
  • Девайси від 32 до 43 дюймів — оптимальній для приміщень площею 12-15 квадратних метрів. Вони підходять для віталень, ігрових, дитячих. 
  • 50-дюймові та більші телевізори — те що треба для геймінгу, домашнього кінотеатру, ведення розважальних прямих трансляцій. 

Доступ до контенту на будь-який смак

Складно знайти, що подивитися, коли телевізор підтримує обмежену кількість каналів і не має доступу в інтернет. 

Ефірний контент орієнтований на «безліку» аудиторію. Звісно, він виходить на екрани з урахуванням рейтингів та іноді — з віковим цензом. Однак навіть у такий спосіб задовольнити смаки всіх глядачів одразу не вдається. 

Власники Смарт-телевізорів можуть підбирати професійний або любительський контент за будь-якими критеріями:

  • на улюблених YouTube-каналах,
  • через всесвітньо відомі сервіси медіа,
  • у спеціалізованих додатках від провайдерів цифрового телебачення,
  • за допомогою пошукового рядка в браузері. 

Можна увімкнути до телека смартфон та вивести на великий екран відео зі сховища. Також підтримується трансляція з флешок, зовнішніх жорстких дисків та твердотільників. 

Величезна кількість корисних функцій

Чого тільки варте керування зі смартфона. Якщо пульт загубився, шукати його не обовʼязково. Достатньо відкрити на телефоні програму, яка імітує віртуальний пристрій для віддаленого перемикання каналів та зміни налаштувань. 

Серед корисних функцій також записування контенту з прямого ефіру, дротове та бездротове підключення до інтернету, передавання даних через Вай-Фай та Блютуз, жестове та голосове керування, інтерактивні сервіси. 

Широкі можливості використання 

Smart телевізор — це не просто «блакитний екран» перед яким можна зібратися для затишних сімейних посиденьок. 

Варіанти експлуатації різнобічні: проходження відеоігор на великому екрані, перегляд сторінок вебсайтів, спілкування у соціальних мережах і месенджерах, онлайн-шопінг, прослуховування музики. 

За наявності великого запасу вбудованої памʼяті пристрій здатен стати зручним сховищем для мультимедійних даних. 

Можливість вибору Смарт-платформи

Програмні оболонки телевізорів від різних виробників відрізняються. Кожен може обрати інтерфейс собі до вподоби:

  • Android до душі власникам смартфонів на однойменній операційці. 
  • WebOS віддають перевагу телеглядачі, які цінують стабільність та зрозумілість. 
  • Tizen подобається фанатам екосистеми Самсунг. Вона підкорює широкими можливостями сумісності та інтуїтивністю. 

Оформлення у Смарт-телевізорів мінімалістичне, тому вони завжди в тренді. Для поціновувачів естетики та любителів ексклюзиву доступні художні та дизайнерські моделі.