Новини | Анна Трінчер - Зай

Анна Трінчер - Зай

Дев’ятий місяць повномасштабної війни. Сотні тисяч українок перебувають за кордоном заради безпеки дітей, поки їхні чоловіки боронять Україну від ворога, та чекають на перемогу, аби повернутися в рідні домівки. 

Анна Трінчер презентувала свою нову пісню «Зай», яка передає почуття і бажання тимчасових переселенок, їхні страхи та переживання за своїх рідних, тугу за домом. Навіть, перебуваючи у безпеці, українки переживають важкі часи, адже за кордоном вони сам на сам зі своїми проблемами у чужому місті, без підтримки близьких.

Якою б хорошою не була країна, що приймає наших біженців, але для українок краще за рідну батьківщину нічого не може бути, де навіть знайомі вулички та будови надають почуття, що ти вдома, на своєму місці, тому кожен день очікування – це своєрідний шлях додому. Наразі, на жаль, триває нова хвиля виїзду жінок з дітьми за кордон, деякі з них мусять вдруге залишити рідний дім. Ця пісня про них і для них, аби підтримати українок в ці важкі часи, дати їм відчуття, що вони не самі. 

Відеокліп відзнятий в місцях, що асоціюються з батьківщиною, це українське село та столиця. В ньому транслюється безтурботна радість від повернення в рідні края, де панує мирне небо, тихий спокій та милі пустощі, які так притаманні українцям. Також відео поєднує сучасність та відлуння історичних мотивів. Історія сюжету починається в українському селі з відповідною автентикою та завершується у столиці сьогодення. І це доволі символічно, адже боротьба України за свою незалежність триває десятиріччями. У відеокліпі знялися Павло Зібров, Наталка Денисенко та бабуся Анни Трінчер Олена Олександрівна.