Новини | 4 вагомих причини купити ноутбук

4 вагомих причини купити ноутбук

Ноутбук – компактний портативний комп'ютер, який використовується для вирішення різних завдань. Мобільність та автономність – переваги лептопів. Їх беруть у відрядження, на дачу, на навчання та роботу. Виробники пропонують моделі із розширеним набором функцій. Асортимент гаджетів від Acer та Asus, Dell і HP, Lenovo та Panasonic ви знайдете у магазині Фокстрот у Дніпрі. Чи варто купувати ноутбук? Пропонуємо розібратися в користі, яку принесе девайс.

Чому варто купити ноутбук

За допомогою лептопа можна показувати презентації, грати в мережеві ігри у вільний час, креслити та малювати, створювати макети, працювати над творчими проєктами. І це далеко не всі його функції. Достатньо встановити софт, щоб ноутбук перетворився на той електронний прилад, який вирішить конкретне завдання.

А ще він – оптимальне рішення для невеликих квартир. Пристрій займає небагато місця на робочому столі. Відсутність дротів – додатковий плюс.

Інші переваги ноутбука:

  • Мала вага та компактні розміри. Навіть в ігрових моделей маса не перевищує 2,5 кг. Діагональ екрана складає 13, 15, 17 дюймів.
  • Мінімальна кількість аксесуарів. Комп'ютеру для повноцінної роботи потрібна миша з килимком, клавіатура, web-камера та мікрофон. Ноутбук повністю незалежний від додаткових пристроїв. Користувач не обмежений у виборі – за бажання можна підключити зовнішню клавіатуру або додаткову камеру.
  • Максимальний комфорт. Якщо робота за комп'ютером вимагає певної пози, користувач ноутбука абсолютно вільний у виборі положення тіла. Працювати за лептопом можна стоячи, сидячи та навіть лежачи на спині, якщо розташувати пристрій на животі. Мобільний гаджет не прив'язаний до одного місця, його можна переміщати постійно, що сприяє продуктивності та натхненню.
  • Незалежність від джерела живлення. Тривалість роботи в автономному режимі може сягати 3–6 годин. Час автономної роботи залежить від ємності акумулятора та інтенсивності використання пристрою. У будь-якому випадку на лептопі можна працювати, якщо відключили світло або розетка знаходиться поза зоною досяжності.


Найпоширеніший варіант використання лептопа – доповнення до робочого столу персонального комп'ютера. Якщо створити єдине робоче середовище з десктопом, можна вільно переносити файли, синхронізувати закладки, використовувати хмарні сховища, щоб мати доступ до робочих документів у будь-якому місці. При виборі моделі орієнтуються на технічні характеристики: ОЗУ, розмір жорсткого диска, кількість портів для приєднання сторонніх пристроїв.