Новини | Артем Пивоваров та Quest Pistols презентують спільну роботу "Очі"

Артем Пивоваров та Quest Pistols презентують спільну роботу "Очі"

У межах культурного проєкту "Твої вірші, мої ноти"* Артем Пивоваров та Quest Pistols презентують спільну роботу "Очі" на вірш Григорія Чупринки.

Григорій Чупринка - видатний українець з роду козаків, яскравий представник українського символізму. Він сприймав людину як частину світобудови і вдало описував її зв'язок з природою. У вірші "Глянь їй в очі", рядки якого лягли в основу пісні, поет, як справжній співець краси, майстерно порівнює зовнішність та почуття людини з красою природи.

Артем Пивоваров: "Григорій Чупринка, як на мене, один з найромантичніших поетів свого часу. Він оригінально мислив, що вирізняло його з-поміж інших, вмів мальовничо й метафорично характеризувати ті чи інші події у відносинах. Пісня "Очі" має простий і зрозумілий сенс. Іноді, зустрівши когось, нам навіть не потрібно нічого казати. Достатньо глянути одне одному в очі, щоб зрозуміти все без слів".

Микита Горюк: "Дивовижне відчуття брати участь у проєкті «Твої вірші, мої ноти». Це неймовірне і дуже потужне поєднання поколінь. Через призму часу ми розуміємо, що певні теми, особливо, що стосуються кохання і жіночої вроди, завжди були актуальні й відгукуються в серцях усіх слухачів; не дивлячись на минулі роки та події, які відбувались протягом усієї історії сучасної України. Це нібито доторкнутись до вічного і відчути голоси та побачити світ незабутих предків".
Костя Боровський: "Кожного разу, відкриваючи для себе українську поезію, я щиро вражений силою і глибиною нашої мови, ритмічною пульсацією віршів, її неперевершеною естетикою та неймовірною співучістю. Для мене було важливо, як ця любовна лірика резонує з лейтмотивом боротьби, де щастя і воля завжди тотожні. Із задоволенням прийняв пропозицію Артема й отримав насолоду, записуючи свій реп для цього релізу. Все вийшло абсолютно природно. Безумовно, це потужна українська вібрація в сучасній обгортці".